De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Geen gas meer in de toekomst

Gepubliceerd op donderdag 29 maart 2018 10:43

Groene stroom belangrijk in de toekomstQurrent is momenteel de enige stroom leverancier die alleen groene gas en stroom contracten aanbiedt. Andere providers bieden standaard grijze stroom aan.

Alleen gebruik maken van stroom is toekomst

In de nabije toekomst zullen meer consumenten gebruik maken van alleen een stroom aansluiting. Dit komt omdat dit beter is voor het milieu. Daarnaast heeft Nederland het doel om in 2050 geen huizen meer aan te sluiten op het gasnetwerk. Consumenten kunnen er nu ook voor kiezen om meer met stroom te doen, hierdoor verminder je het gasverbruik. Zo kan je elektrisch gaan koken in plaats van op gas.

Wat is groene stroom

Veel gas en stroom leveranciers adverteren dat ze groene stroom aanbieden. Toch zit er veel verschil tussen de verschillende leveranciers. Enkele van de leveranciers zeggen dat ze groene stroom bieden maar dit is niet zo. Om de grijze stroom 'groen' te maken kopen de leveranciers certificaten in, in landen waar er een overschot is aan groene stroom. Bijvoorbeeld in Finland.

Wanneer groene stroom wordt opgewekt zal daar een soort certificaat bij gemaakt worden (uiteraard is dit puur administratief). Omdat er in landen zoals Finland een overschot is aan groene stroom, zijn deze certificaten eigenlijk nutteloos. Bedrijven kopen dan deze certificaten op zodat ze kunnen zeggen dat er per 1 kWh aan grijze stroom, ergens anders 1 kWh aan groene stroom is opgewekt. Dit is feitelijk de grijze stroom in een groen jasje steken. Echte groene stroom wordt binnen Nederland zelf opgewekt en gebruikt.

Echte groene gas en stroom leverancier

Momenteel biedt alleen Qurrent alleen groene gas en stroom contracten aan. Alle gas en stroom contracten die je afsluit bij Qurrent zullen groene stroom leveren. Andere gas en stroom leveranciers bieden ook speciale groene stroom contracten, standaard bieden ze grijze stroom contracten aan. Wil je een goedkope groene stroom leverancier, dan kan je kiezen voor Qurrent.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers