De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Gas en stroom kosten verlagen door isolatie

Gepubliceerd op vrijdag 13 april 2018 15:42

Isolatie drukt gas en stroom kostenGas en stroom kosten kan je verlagen door je woning te isoleren, daarnaast biedt de Nederlandse overheid ook subsidies aan als je een warmtepomp wil aanschaffen en laat plaatsen.

Energielabel van je woning

Elke woning in Nederland moet een energielabel hebben, dit is feitelijk hetzelfde als een energielabel van een koelkast of een wasmachine. De energielabel zegt hoe zuinig de woning is, een woning met enkel glas en die slecht geïsoleerd is krijgt een slecht label terwijl een woning met goede isolatie een A label krijgt. Een energielabel moet verplicht aanwezig zijn bij het verkopen van een woning.

Beter energielabel krijgen door isolatie

Je kan de energielabel van je woning wél verbeteren, zou kan je ervoor kiezen om je huis te isoleren. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om dubbel glas te laten plaatsen bij de ramen. Vooral het aanschaffen van dubbel glas is een grote verbetering om de gas en stroom kosten te drukken.

Huishoudens in Nederland gaan de komende jaren ook minder gas gebruiken, er zijn plannen om in 2050 alle 7,6 miljoen huishoudens geen gas meer te gebruiken. Toch blijft de vraag, hoe verwarmen we onze huizen dan? Dit kom op verschillende manieren, de manier waar nu het meeste over gesproken wordt is de ‘Warmtepomp’.

Wat is een warmtepomp?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, de twee meest populaire zijn de lucht-lucht warmtepomp en de bodemwater warmtepomp. Een warmte pomp werkt precies anders dan een koelkast, waarbij een koelkast de warmte onttrekt probeert de warmtepomp warmte toe te voegen. Een lucht warmtepomp werkt via de buitenlucht terwijl een bodem warmtepomp gebruik maakt van de warmte van de aarde.

Subsidies & kosten

Een warmtepomp is niet gratis, een lucht-lucht waterpomp zal ongeveer gemiddeld 4000 tot 8000 euro kosten. Dit is inclusief het plaatsen van de warmtepomp. Een grondwater warmtepomp is duurder, hierbij zijn de kosten 15.000 tot 25.000 euro, inclusief installatie. Je kan van de Nederlandse overheid een subsidie krijgen voor het plaatsen en aanschaffen van een warmtepomp. Je kan een subsidie van 1500 tot 2500 euro krijgen voor het plaatsen en aanschaffen van de warmtepomp. Hoewel een warmtepomp duur is, kan je veel geld besparen door de gaskosten.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers